' Elli Flink – Fineartists

Elli Flink

Elli_Flink_taiteilijakuva_4

Elli Flink (s.1998)

Taiteessani teema on fantasia. Minulle se on ehtymätön inspiraation lähde. 

​Pääelementtejä kuvissani ovat omalaatuiset fantasiahahmot ja niille luomani maailma.  Hahmoilla on omat luonteensa, haaveensa, pelkonsa ja ongelmansa. Toiset tekevät matkaa, kohtaavat kaikenlaista reitillään lopulta löytäen etsimänsä tai jatkavat matkaa. Toiset tyytyvät niihin ympyröihin, jotka heillä on. 

​Maailma on kuin haave, unenomainen paratiisi. Siihen kuuluu pimeämpi puoli. Pimeys voi tuntua pelottavalta, mutta siinä voi olla yhtä lailla kauneutta kuin valossa. Nämä vastakohdat ovat olemassa toisiaan varten.  Ne ylittävät rajojaan aika ajoin ja se raja voi olla hyvin häilyvä. Kummassakin on erityinen oma elämänsä, joka piileskelee näkymättömänä lehtien suojissa tai rohkeasti tulee tanssimaan valon keskiöön.  

​Piirustuksia ja maalauksia tehdessäni, tarinat kulkevat mielessäni. Kirjoitan ylös ajatusteni virtaa ja näitä tarinoita. Ne voivat olla suunnitelmia, lyhyitä tekstipätkiä tai runoja. Olen innostunut myös kirjoittamaan pidempiä tarinoita. 

​Piilotan teoksiin viestejä katsojan löydettäväksi. Asioita voi jättää mysteereiksi ja antaa tilaa tulkinnoille. Teosteni tavoite on antaa ajatusten virrata vapaasti, luoda etsimisen ja löytämisen iloa. Työskennellessäni kuvien parissa koen hetken irtautumista arjesta ja haluan tarjota samanlaisen hetken myös kuvien katsojalle. 

​Tekniikoitani ovat tällä hetkellä akvarellit, muste ja värikynät. Pidän näiden tekniikoiden monipuolisuudesta, sillä niitä voi helposti yhdistellä keskenään. Materiaalina käytän paperia ja Cotton Duck -kangasta. Kuvissani yhdistyy paljon piirtäminen ja maalaaminen. Tyyliäni on luonnehdittu kuvitusmaiseksi sekä satumaiseksi, jonka koen positiivisena asiana. Olen kiinnostunut tarinoiden kuvittamisesta ja erityisesti vanhat satujen kuvitukset ovat aina kiehtoneet minua. Siksi annan tyylin näkyä teoksissani. 

Lisäksi kudon ja ompelen nukkeja, jotka esittävät hahmojani. Tämä tekotapa on mukava lisä kuvalliselle ilmaisulle. Se herättää hahmot henkiin. 

​Tulevaisuudessa en itseni jatkavan fantasiatyylisten töiden parissa ja lisäksi kuvittamassa tarinoita. Haaveena on toteuttaa myös oma kirja.  

Kotisivut

Instagram: @ellikaili

CV

elliflink(ät)gmail.com

 

Tuuli Penttinen-Lampisuon arvio

 

Kaikki luomani ympärilläni, 2021

Minne tämä reitti meidät vie” , koko: 142 x 88 cm 

”Mukava nähdä teitä jälleen , koko: 141 x 93 cm 

Juhlitaan ja soitetaan hiljaa toisten levätessä”, koko: 142 x 89 cm 

Maalaukset: Yhdistelmätekniikka (akvarellit ja värikynät) pohjustamattomalle Cotton Duck -kankaalle. Kangasta ei ole kiinnitetty kiilapuille vaan yläreunassa on pyörökeppi.  

Nuket: Kutominen/ompelu. Käytettyjä materiaaleja ovat villalanka, ompelulanka, huopakangas, puuvillakangas, helmet ja rautalanka 

Istun oksalla hiljaa katsellen kaikkea luomaani ympärilläni. Kasvoilleni nousee levollinen hymy. 

Opinnäytetyösarjassani Kaikki luomani ympärilläni olen halunnut tuoda omia hahmoja sekä osan niiden maailmaa esille.  

Esittämisjärjestyksessä ensimmäinen maalaus Minne tämä reitti meidät vie”: Hahmot kulkevat reitillä, josta he eivät ole varmoja. Minne se johtaa, mikä tai kuka sen päässä odottaa? Heidän edessään kohoavat suuret vartijapatsaat ja punainen valon kajo. Pienet henget vaeltavat tanssahdellen porttien läpi tiedä minne, sitä eivät hahmot tiedä. Polun vieressä on maata vasten nojaava puu. Sen lehdistön kätköistä kuuluu kuiskauksia, jotka ihmettelevät keitä nämä kulkijat oikein ovat. Hahmot tuntevat sen, kuinka heitä tarkkaillaan. He eivät jää ottamaan tarkkailijoista selvää vaan jatkavat reitilläänPatsaiden lähellä on toinen suurempi puu ja sen ympärillä pyörii kummalliset henkiolennot. Puun takana kauempana on pimeys, jossa näkyy valon pilkahduksia siellä täälläKeitä kaikkia siellä voikaan elää. 

Tunnelma on jännitteinen, odottava sekä sekaisen epävarma. Mutta myös toiveikas ja rohkea. Ei olla varmoja siitä, mitä kohtaa matkan päätteeksi vai jatkuuko se. Siitä huolimatta sitä päin kuljetaan, tulipa eteen mitä tahansa. 

Keskellä oleva maalaus ”Mukava nähdä teitä jälleen”: Kuvassa on suuri puu, jolla on kasvot. Puun lehdet ovat punaiset yltäen toisiin teoksiin saakka. Oksilla istuskelee henkiolentoja. Huomattavin kaikista suurin henki, joka on luojahenki. Hän on luonut kaiken ympärillään, olennot ja koko maailman. Puu on hänen kotinsa, jossa hän tekee luomistyönsä. Se on myös paikka, jonne olennot elämän päätyttyä pääsevät. Luojahengen kanssa oksilla istuu hänen ensimmäiset luomansa eläinhenget: kettu, sammakko, hiiri ja lintu. He ovat hänelle tärkeitä ystäviä ja neuvonantajia. Puun luokse ovat kokoontuneet monet muut olennot sekä henget, kuin jälleennäkemiseen. Vedessä uiskentelee niin vedenmiehet, elävät saaret kuin olento, joka etsii aina jotain. Muut maailman toimintoja ylläpitävät henget ovat myös paikalla ja synkemmät otuksetmutta ne pysyvät mieluummin hieman piilossaValon keskellä on paljon elämää ja niin on taustalla olevassa hämäryydessäkin. Kummassakin on omanlaiset juhlat, joissa jokainen saa olla vaan, sellaisenaan kuin on.  

Tunnelma on iloinen ja helpottunut. Lopulta kaikki johti hyvään. Epävarmuuden läpi selvittiin ja ehkä turhaan murehdittiin. Kuin olisi tullut kotiin. 

Kolmannessa teoksessa ”Juhlitaan ja soitetaan hiljaa toisten levätessä”: Kaiken tapahtuneen, matkaamisen ja erilaisten tunteiden kokemusten jälkeen on hyvä ottaa rauhallisesti. Lepo tulee tarpeeseen. Hahmot nukkuvat kukkien ja lehtien joukossa. He ovat luojahengen puun takana olevassa puutarhassa. Puutarha on levon tyyssija, mutta silläkin on ainutlaatuinen elämänsä. Sillä aikaa, kun muut nukkuvat, ottavat toiset soittimiaan esille ja soittavat jotain hiljaa. Se herättää muiden olentojen huomion, jotka tulevat katsomaan, mistä on kyse. Pari henkeä innostuu tanssimaan lammen pinnalla. Voimaa uhkuva olento on noussut myös kukastaan, kapulat käsissään. Pian hän soittaa kauneinta musiikkia, jota harva vain pääsee kuulemaan. 

Tunnelma on levollinen ja rauhallinen. Voi vain kuunnella hiljaista musiikkia sulkien silmänsä. Uneen vaivutaan ja siitä saadaan jälleen voimikohdata huominen.  

Välitän tämän sarjan kautta iloa, rauhaa, lumousta, jännitystä ja mysteerejä. Tuon maailmaani esille ja teen siitä vielä hieman todentuntuisempaa nukkejen avulla. Ne ovat hahmoja, jotka ovat tulleet teoksista tähän maailmaan. Nuket voivat luoda lisää eskapistista tunnelmaa yhdessä maalausten kanssa.  

Toivon, että katsoja voi rohkeasti heittäytyä teosten tunnelman vietäväksi. Esitän maalauksissani myös valon ja pimeän tärkeyttä, kuinka näiden kahden kontrastilla pystyy korostamaan tunnelmaa. Millaista elämää molemmissa on, mitä kaikkea ne paljastavat ja kätkevät.   

Hahmot ovat tärkeässä roolissa. Ne välittävät tunnetiloja ja kertovat tarinoita yhdessä maailman kanssa.  

Scroll to Top