' Jere Kilpinen – Fineartists

Jere Kilpinen

 

Jere_Kilpinen_3

Jere Kilpinen (s. 1989)

Japanin Osakassa asuva taiteilija, joka syttyy palavista taloista, hiljakseen rapistuvista teollisuusalueista ja alitajuisen mielen mystisistä maisemista.

Kotisivut

Instagram: @a_man_who_stares_at_the_walls

zenfilth(ät)gmail.com

Zangai

Zangai (残骸, hylky) on Jere Kilpisen butoh-tanssia, mustemaalausta ja äänitilallista performanssitaidetta yhdistelevä teos. Tämä dokumentaatio nauhoitettiin Japanin Osakassa, Environment 0g klubilla helmikuun 17. päivä, 2021.

Teos tarkastelee minuutta murroksessa, jonka havaituksi tuleminen aiheuttaa. Loputon katkos itsen ja toiseuden välillä, jota molemmat osapuolet odotuksillaan pitävät yllä. Mitä muutakaan minuus lopulta on, kuin muiden ihmisten, ajan ja kokemusten rantaan huuhtomaa romua ja jätettä, jotain sellaista, mikä ei välttämättä mitenkään oleellisesti kuulu saarelle, mutta on joka tapauksessa ajautunut sinne, ajopuita, hylkyjä, romua... Meidän minuutemme ja olemassaolomme tapahtuu vuorovaikutuksessa muiden kanssa, ja kaikki se vuorovaikutus jättää meihin aina jotakin, mutta samallase jättää meidät aina paitsi jostakin. Yksinäisyys on puhdasta olemista, aistienvaraista olemista. Vuorovaikutus on ikuista ulkopuolisuutta, väärinymmärrystä ja erillisyyden kokemusta.

Scroll to Top