' Linda Mäki – Fineartists

Linda Mäki

charset=Ascii

Linda Mäki (s.1996)

Muutoksella on valtava voima. Valo vetää puoleensa. 

Tutkin luontoa taskut täynnä lapsenomaista iloa ja uteliaisuutta, keppejä ja kiviä. On hauskaa jakaa tätä löytämisen riemua, jota luonnossa kulkiessa koen. Dokumentoin maisemia seikkailujeni varrelta. Ihailen vanhoja kuvitettuja kasvioita ja luonto-oppaita. 

Talvella, luonnon vehreyden levätessä, herää päässäni oma paratiisi, josta löydän rauhaa ja uusia ilonaiheita. Talletan teoksiini näkyjä unista ja unelmista. 

Maalaan muistaakseni. Mennyttä ja tulevaa, vaikea sanoa kumpaa; aika kulkee sykleissä. Mielessäni pyörii luonnonmaisemia, jotka toimivat lohduttavina turvapaikkoina hädän keskellä. 

Minua kiehtoo mielen ja äitimaan välinen yhteys. Ihmisenä kaipaan takas luontoon. 

 

Facebook: lindamakiart

Instagram: lindamaki.art

Kotisivut

lindamaki.art(ät)gmail.com 

Takas luontoon; kuinka palautua elämän kolhuista (2021)

Maalausinstallaatio, 12 osaa

uretaani-alkydimaali koivuvanerille 

 8m x 3m 

Teokset ovat pääni sisäisiä turvapaikkoja, seikkailujen varrelta mieleen piirtyneitä muistijälkiä. Osa seikkailuistani tapahtuu unissa. Tutkiskelen mielen ja luonnon välistä yhteyttä. Maalaan muistelmia ja tuntemuksia. Näitä turvapaikkoja on ripoteltu mieleeni sitä mukaa kun kriisejä on puhjennut. Ne ovat toimineet tukikohtana tai ankkurina omaan syvempään todellisuuteen, itseensä. Ne ovat auttaneet hyväksymään oman elämäntilanteen ja tarjonneet poispääsyä. Haluan jakaa tätä iloa, rauhaa ja lohtua, mitä luonnossa kulkiessa koen. 

 

Scroll to Top